Burdur Salda Gölü canlı mobese izle, Salda Gölü free webcam, Salda Gölü kamera izle, Salda Gölü mobese izle, Salda Gölü webcam, Salda Gölü webcam live
Sayfamızda Burdur Salda Gölü canlı yayın olarak verilmektedir. Canlı yayın bazen teknik sorunlardan dolayı kesintilere uğraya bilir, bölyle bir durumda kısa bir süre sonra tekrardan sayfayı yenileyip kontrol edin. Burdur Salda Gölü canlı mobese yayının aşağıdan canlı izleyebilirsiniz. Yayında yer hangi bir aksaklıkta lütfen iletişim kısmından bize canlı yayın hakkında bildirimde bulunabilirsiniz. Şimdiden iyi seyirler. Burdur Salda Gölü
Burdur Salda Gölü Canlı Mobese izle, Salda Gölü Burdur İli, Yeşilova İlçesinde kapalı havzada yer alan 184 metre derinliğindeki Salda Gölü, dışarı akarı olmayan 44 km2 alana sahip yüksek alkali nitelikli bir göldür. Denizden 1193 metre yükseklikte Toros Dağları’nın arasında bulunan Salda Gölü magnezyum yönünden çok zengin bir yapıya, gölün kumsalı da, sudaki magnezyum nedeniyle beyaz renge sahiptir.
Salda Gölü’nü diğer göllerden ayıran en önemli özellik; stromatolit oluşumlarına uygun jeobiyokimyasal bir ekolojik sürece sahip olmasıdır. Bu süreç sonunda; tabanda beyaz renkli hidromanyezit içerikli stromatolitler oluşmaktadır. İklim, jeolojik yapılar ve bakteri ile Cyanobacteria etkileşimi sonucu oluşan bu çökellerin, ilk kez 3,5 milyar yıl önce yeryüzünde oluşmaya başladıkları çeşitli kaynaklarda belirtilmektedir. Bir anlamda, en eski fosil niteliğinde oldukları kabul edilmektedir. Günümüzde bu fosillerin güncel örnekleri olan modern stromatolit oluşumları Salda Gölü’nde gözlenmektedir.
Salda Gölü havzasında 81 familyaya ait 301 sucul ve karasal bitki türü olduğu belirlenmiştir. Bu türler içinde en önemlisi Salda Gölü çevresi için alana endemik olan Verbascum dudleyanum (Salda bataklık sığırkuyruğu) ile diğer endemik tür olan Verbascum flabellifolium türleridir. Orman vejetasyonu yamaç katında kızılçam ve karaçam, yüksek katlarda boylu ardıç türleri yer almaktadır. Çalı katında ardıç, karaçam, mersin, kermes meşesi ve akçakesme ağaçlık ve çalılık türleri olarak bulunmaktadır.